Annons:

Bluffakturorna fortsätter att komma – här är polisens uppmaning

Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Bluffakturorna fortsätter att komma – här är polisens uppmaning

Bluffakturorna från företaget Collectum Solutions Ltd fortsätter att dimpa ner hos kommuninvånarna. Polisen uppmanar nu alla som får fakturor från företaget att ringa 114 14 och anmäla det.

Annons:

Ytterligare tre försök till bedrägeri har anmälts till polisen det senaste dygnet – samtliga härrörande till fakturor som kommuninvånare fått från företaget Collectum Solutions Ltd, som menar att mottagarna i grunden är skyldiga pengar till företaget Nordisk Krafthandel och att det är dessa man nu driver in. Summorna varierar mycket, allt från några hundralappar och upp till tiotusentals kronor. Den högsta summan bland de tre som nu har anmälts ligger på 39 000 kronor.

– I flera av kravbreven formulerar man sig också hotfullt. Det är hot om både kronofogde och att ärendet ska lämnas till tingsrätten i Kalmar om man inte betalar inom några dagar, berättar Ulf Gollungberg vid polisen.

– Man ska inte vara särskilt rädd för brev likt dessa. Båda de här företagen finns med på Svensk Handels svarta lista, och där ska man alltid kolla. Vi uppmanar nu alla som har fått fakturor från Collectum Solutions Ltd att ringa 114 14 och anmäla det, säger han.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt