Annons:

Man anhållen efter knivattack och misshandel i centrala Västervik

Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Man anhållen efter knivattack och misshandel i centrala Västervik

En misstänkt narkotikapåverkad man ska ha sparkat och även försökt knivskära en annan man i centrala Västervik i fredags morse. Den misstänkte har suttit anhållen i helgen.

Annons:

Det var vid 09-tiden i fredags morse som en man i 30-årsåldern ska ha attackerats av en jämnårig manlig bekant på Brunnsgatan i centrala Västervik. En polispatrull beordrades till platsen med anledning av en pågående misshandel, och enligt den anmälan som har upprättats ska bråk ha uppstått mellan de båda männen och målsäganden ska bland annat ha blivit nedtryck på gatan och fått ta emot sparkar. Den misstänkte ska också ha dragit kniv mot målsäganden, som dock undkom attacken med endast en reva i sin jacka.

Den misstänkte mannen greps på fredagsförmiddagen, anhölls och har suttit frihetsberövad i helgen. Han släpptes dock på söndagen, men är fortfarande misstänkt för misshandel och försök till grov misshandel. Han misstänks också för ringa narkotikabrott, eget bruk, sedan polisen bedömde att han var påverkad vid gripandet. Provtagning har gjorts på mannen.

Även målsägaren i ärendet blev aktuell för narkotikabrott under helgen. Det var under lördagen som en polispatrull uppmärksammade mannen i centrala Västervik. Han uppträdde då påverkat och störde dessutom ordningen. Mannen omhändertogs enligt lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB) och vid kroppsvisitation av mannen ska också narkotikaklassade preparat ha hittats på honom. Han misstänks därför för ringa narkotikabrott, eget bruk och innehav.

Båda männen är hemahörande i Västervik.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt