Annons:

FLICKA SEXUELLT OFREDAD PÅ BUSS

En flicka i 15-årsåldern utsattes för ett sexuellt ofredande på en buss i Västervik under måndagskvällen, vilket SR Kalmar var först med att berätta.

Annons:

Händelsen ska ha inträffat under måndagskvällen. Flickan har pekat ut den misstänkte gärningsmannen och berättat för polisen att hon kände igen honom.

– Det var flickans vårdnadshavare som kontaktade polisen klockan 17.59 och sa att flickan hade blivit sexuellt ofredad på en buss i Västerviks kommun. Jag vill inte gå in på var det hände i kommunen, säger Evelina Olsson, polisens pressinformatör vid ledningscentralen i Malmö.

"Vill jag inte gå in på"

Enligt polisen kunde flickan ge en en beskrivning på personen som hade antastat henne. 

– Hon ska kunna peka ut honom. Vi skickade dit en patrull i området men vi fick ingen träff. Vi åkte då hem till flickan och upprättade en anmälan om sexuellt ofredande, säger Olsson. 

Hur har gärningsmannen gått till väga och vad har hänt?

– Det vill jag inte gå in på med hänsyn till flickan. 

Ärendet kommer lämnas över till lokalpolisen som har fått ett signalement att jobba vidare med. Den misstänkte mannen är fortsatt på fri fot. 

– Det handlar om en vuxen man men jag vill inte prata för mycket om det. Det är en väldigt vuxen man. Men vi har inget namn på den misstänkte och vet inte var mannen bor. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt