Annons:

LADUGÅRDEN HELT ÖVERTÄND – SÅ ÄR LÄGET FÖR RÄDDNINGSTJÄNSTEN

Räddningstjänsten i Västervik har haft en hektisk eftermiddag. Foto: Arkivbild

LADUGÅRDEN HELT ÖVERTÄND – SÅ ÄR LÄGET FÖR RÄDDNINGSTJÄNSTEN

Räddningstjänsten i Västervik har upplevt en besvärlig eftermiddag med flera samtida larm. Ladugården utanför Ankarsrum var helt övertänd när man kom fram till platsen och den kommer att brinna ned. Ingen person eller något djur har skadats i samband med branden.

Annons:

Det ordentliga åskovädret drog in över norra delen av länet vid fyratiden i eftermiddags. Tusentals kunder blev utan ström, fler träd hamnade på vägar och i Västervik strömmade larmen in till Räddningstjänsten. 

Allvarligast var branden i en ladugård utanför Ankarsrum. Ladugården, cirka 80 x 20 meter stor, kommer att brinna ned. Tre andra byggnader var inledningsvis hotade av branden, men de har Räddningstjänsten lyckats rädd och man har kontroll på branden. 

– Vi kommer låta den brinna ned och tolv från styrkan lämnar platsen inom kort, säger Peter Helge vid Räddningstjänsten. 

Kontroll på skogsbranden

När det gäller skogsbranden nordväst om Västervik, vid Aveslätt, så är det en yta på 20 kvadratmeter som brinner. Styrkan lämnade platsen när larmet om ladugården kom in, men är nu på väg tillbaka för att slutföra släckningen. Branden bedöms vara under kontroll. 

Strax före 18 kom ett larm om brand i en villa i Västervik och även där är blixten en trolig orsak. Det kom rök från en elutrustning och Räddningstjänsten har lämnat platsen efter ett kort ingripande. 

Vid 18.41 fick Räddningstjänsten ytterligare ett larm – denna gång handlar det om en gräsbrand sydväst om Hjorted. Omfattningen för den branden är oklar. 

"Vill säkerställa"

Under kvällen kommer brandflyget söka över regionen. 

– Det kan ligga och pyra i backen och vi vill säkerställa det innan mörkret kommer, säger Helge.

När det gäller problemet med vattenleveransen i Västervik så är det åtgärdat. Elen har återkommit till i stort sett alla i Västervik och Vimmerby, men i Hultsfred är fortfarande cirka 175 hushåll utan ström. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt