Annons:

LÄNET: Man utvisas efter uppmärksammad misshandel

En man utvisas efter den grova misshandeln i Kalmar i januari. Foto: Arkivbild

LÄNET: Man utvisas efter uppmärksammad misshandel

En person blev brutalt misshandlad vid Rasta i Kalmar i januari i år. I fredags föll domen i målet och två män döms till långa fängelsestraff. En av dem utvisas sedan tingsrätten gått på åklagarens version som visar att det handlar om organiserad gängkriminalitet.

Annons:

Rättegången gällde den grova misshandalen vid Rasta samt flera fall av grov utpressning och övergrepp i rättssak. Åtalade var tre män, varav två bröder, från Malmö. 

Ett av offren blev brutalt misshandlad vid Rasta i Kalmar i mitten av januari. Flera män slog och sparkade offret och både kniv och elbatong användes vid misshandeln. Skälet till brottet ska vara en mindre dispyt mellan parterna dagen innan. Två av de tre åtalade döms för den grova misshandeln. 

Åklagaren ville se fängelse i tre och ett halvt år, men tingsrätten nöjde sig med 18 månader för två av männen och friade den tredje helt. I det sista fallet ansåg man inte att bevisningen räckte.

Synnerliga skäl för utvisning

En av de två dömda männen blir utvisade. Han har haft permanent uppehållstillstånd i Sverige i fem år, men tingsrätten anser att det finns synnerliga skäl för att utvisa mannen eftersom de tillhör en grupp som styrs av ett mc-gäng.

Försvarsadvokaten kommer överklaga domen, enligt Barometern. 

– Det är beklämmande och just det vet jag att vi kommer att överklaga. När det gäller den andra delen av domen får vi väga för- och nackdelar mot varandra och se hur vi gör, säger advokaten Maria Robinson till Barometern. 

Offret för misshandel får ett skadestånd på cirka 25 000 kronor. Den andra målsägande får inget skadestånd eftersom männen frias på de åtalspunkter som gällde honom (grov utpressning). De misstänkta ska stanna i häkte fram tills att domen vinner laga kraft.

Fallet har varit mycket uppmärksammat och flyttades till en sal i Stockholm på grund av säkerhetsskäl.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt