Annons:

TVÅ POLISER ÅTALAS EFTER BRANDEN PÅ POLISHUSET – FÖRNEKAR BROTT

Två polismän åtalas för allmänfarlig vårdslöshet efter branden i polishuset i Hultsfred i december förra året. Foto: Ossian Mathiasson

TVÅ POLISER ÅTALAS EFTER BRANDEN PÅ POLISHUSET – FÖRNEKAR BROTT

Söndagen den tredje advent 2018 började det brinna i polishuset i Hultsfred då någon hade glömt att släcka adventsljuset på ett bord. Den lokala polisstationen blev föremål för en polisutredning och två polismän i 60-årsåldern åtalas nu för allmänfarlig vårdslöshet.

Annons:

En uppmärksam granne la märke till lågorna i ett personalutrymme i polishuset och larmade räddningstjänsten som släckte branden efter att ha forcerat gallergrinden på baksidan och krossat en fönsterruta. 

Grannens uppmärksamhet gjorde att branden slutade med brännskador på ett bord och rökutveckling i lokalen. 

Polisen gjorde en polisanmälan om allmänfarlig vårdslöshet mot sig själv med anledning av spridningsrisken. 

Två polismän i 60-årsåldern åtalas nu misstänkta för allmänfarlig vårdslöshet eftersom de har varit oaktsamma med eld som har vållat brand och inneburit fara för omfattande förstörelse. 

Enligt åtalet har polismännen gemensamt och i samförstånd tänt levande ljus i en adventsljusstake och därefter har båda lämnat rummet och sedermera polisstationen utan att släcka de tända ljusen. I förhör med polisen har de två polismännen förnekat brott. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt