Annons:

Polisen går ut med bild på två män – misstänks för mord i Småland

Yaroslav Lavryniv och Oleksandr Traiduk är efterlysta för mord i Småland. Foto: Polisen/Montage

Polisen går ut med bild på två män – misstänks för mord i Småland

Två män är efterlysta i sin frånvaro misstänkta för mordet på Gert-Inge Bertinsson, 70, i Markaryd. Han hittades den 10 augusti och polisen går nu ut med bild och namn på de två männen.

Annons:

När Gert-Inge Bertinsson hittades mördad i Markaryd den 10 augusti hade han varit anmäld försvunnen i elva dagar. Han försvann efter ett frisörbesök. Efteråt har hans bil synts, falskskyltad, i Adak i Västerbotten, cirka 130 mil från Markaryd.

Nu går polisen ut med bild på de två männen som är internationellt efterlysta för mordet. 

Männen heter Yaroslav Lavrnviv och Oleksandr Traiduk och är ukrainska medborgare. Polisen har för närvarande inga uppgifter om männen befinner sig i hemlandet eller någon annanstans.

– Vi vet inte var de är och vi vet inte heller var bilen finns någonstans, säger förundersökningsledaren vice chefsåklagare Yvonne Rudinsson, till Aftonbladet.

På sin hemsida skriver polisen att de också är intresserade av Gert-Inges personbil, en Volvo XC 90 av årsmodell 2016. Tips kan lämnas till polisen via telefon 114 14 eller i akut läge 112.

– Det är av yttersta vikt att vi kan få dem frihetsberövade, därför tar vi nu också hjälp av allmänheten för att kunna få tips om dem. Om man är övertygad om att man ser dem ska man ringa 112. Man ska inte ingripa själv mot människor som är misstänkta för mord, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt