Annons:

LÄNET: Döms till fängelse för oaktsam våldtäkt vid populär badstrand

En man i 25-årsåldern döms för oaktsam våldtäkt vid Böda Sand. Foto: Mostphotos

LÄNET: Döms till fängelse för oaktsam våldtäkt vid populär badstrand

En man i 25-årsåldern från Norrköping döms för oaktsam våldtäkt på campingen Böda Sand i juli i år. Mannen döms till fängelse i ett år.

Annons:

Den 25-årige mannen menar att han och en 16-årig flicka hade ett ömsesidigt sexuellt möte vid strandkanten på den populära campingen. Den utsatta flickan beskriver däremot om hur hon inte deltog frivilligt, hur det gjorde ont både under och efter övergreppet och att hon hamnade i chock.

Tre vittnen har bekräftat att flickan var skärrad och ledsen efter händelsen. Något tingsrätten anser talar starkt för att kvinnan inte deltog frivlligt.

Åklagaren yrkade på att mannen skulle dömas för våldtäkt, men enligt tingsrättsdomen finns det inget i utredningen som visar att 25-åringen visste eller förstod att kvinnan inte ville ha sex med honom. 

Därför döms mannen till fängelse för oaktsam våldtäkt i ett år. Han ska också betala skadestånd till flickan.

Fakta

Sedan den 1 juli 2018 utgår lagen från att sex ska vara frivilligt. Om inte det är det är det olagligt. Oaktsam våldtäkt och oaktsamt sexuellt övergrepp är två nya brottsrubriceringar som tillkommit. Det innebär att en gärningsman kan dömas för våldtäkt även om det inte fanns ett uppsåt att våldta.

Källa: TT

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt