Annons:

Två gripna för inbrottet på Home of Brands – greps i Östergötland

Två män i 30-årsåldern greps på onsdagskvällen misstänkta för det senaste i raden av inbrott mot klädbutiken Home of Brands.

Annons:

Det var natten till onsdagen som tjuvar återigen slog till mot klädbutiken Home of Brands i Vimmerby. Denna gång blev bytet kläder till ett värde av omkring 100 000 kronor.

– De båda greps i Östergötland och är även hemmahörande i Östergötland, berättar Ulf Gollungberg vid polisen i Västervik.

Vid onsdagens inbrott fick tjuvarna med sig kläder försedda med spårsändare och på så sätt kunde polisen snabbt få upp jakten på tjuvarna. Flykten slutade i Söderköping där den övergivna bilen hittades tillsammans med stöldgodset.

– Vi tog bilen i beslag och självklart har det hjälpt oss i det här sammanhanget och att hitta dem. Nu är prio ett att försöka få dem häktade så vi kan jobba vidare med ärendet, säger Ulf Gollungberg.

Kan ni se några kopplingar mellan det senaste inbrottet och de tidigare?

– Det är ännu oklart. Vi vet att det vid något tillfälle har varit en snarlik bil där, men nu jobbar vi först och främst med det som skedde i onsdags. De andra får vi titta på sedan.

Ulf Gollungberg vill inte gå in på några detaljer om var exakt gripandet skedde.

– Vi måste vara lite försiktiga i det här skedet då det kan finnas fler personer som är intressanta för oss, säger han.

De båda misstänkta kommer nu föras till antingen polishuset i Västervik eller Kalmar för vidare förhör.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt