Annons:

VÄSTERVIKSBO DÖMS TILL FÄNGELSE – MISSHANDLADE HYRESVÄRD

En man från Västervik döms till fängelse efter att ha attackerat sin dåvarande hyresvärd. Foto: Jakob Karlsson

VÄSTERVIKSBO DÖMS TILL FÄNGELSE – MISSHANDLADE HYRESVÄRD

En Västerviksbo i 40-årsåldern döms till fängelse för misshandel, olovlig körning och rattfylleri. Mannen misshandlade sin tidigare hyresvärd i mars förra året. Hyresvärden tvingades uppsöka läkarvård.

Annons:

Det var i mars förra året som mannen blivit vräkt från sin lägenhet. Västerviksbon åkte då hem till mannen för att framföra att han ville ha pengar tillbaka för sin sista hyra. Hyresvärden ville inte släppa in Västerviksbon, då han uppgav att han var rädd för honom. 

Till slut öppnade han dörren och då ska Västerviksbon ha kastat sig framåt, tagit ett kraftigt nacksving och fått ner honom på marken. Av det fick målsägande ont i nacken, svårt att andas och ett står på kinden. 

Grannen larmade 

En kvinna befann sig samtidigt hemma hos hyresvärden och ringde polisen under händelsen. När Västerviksbon förstod att det fanns vittnen ska han ha avvikit från platsen. 

Tingsrätten anser att det är bevisat att Västerviksbon gjort sig skyldig till misshandel och dömer honom mot sitt nekande, då han själv uppger att han inte befunnit sig på platsen.

Mannen döms också för olovlig körning samt rattfylleri. Det var i maj samma år som mannen stoppades av polis. Han promillehalt uppgick då till 0,81. 

Mannen döms till fängelse i två månader. Han återfinns sedan tidigare under 20 avsnitt i brottsregistret. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt