Annons:

Slakteribranden under fortsatt bevakning – här är senaste nytt från räddningschefen

Räddningstjänsten blir kvar på branden i det gamla slakteriet tills i morgon bitti. Foto: Ossian Mathiasson

Slakteribranden under fortsatt bevakning – här är senaste nytt från räddningschefen

Räddningstjänsten i Hultsfred fortsätter att bevaka den allvarliga branden i det gamla slakteriet som kommer brinna ner till grunden.
– Vi kommer hålla på hela dagen och det är rökutveckling till och från., säger räddningschefen Michael Hesselgård.

Annons:

Det övergivna slakteriet i Hultsfred är bortom all räddning och kommer inte kunna räddas. Brandorsaken är fortfarande okänd och polisen rubricerar händelsen som mordbrand. Räddningstjänsten har haft tre medarbetare på plats under natten och i morse gjordes ett skiftbyte. 

– Natten var jättelugn. Vi trodde nästan att branden skulle slockna under gårdagskvällen men det tog sig igen under morgonen. Det ligger nämligen asfaltspappen och tjäran på den stora takdelen över kylrummen som brinner och ryker. Det blir svart rök från asfalten men röken ligger åt rätt håll och inte in mot samhället, säger Michael Hesselgård.

"Har bara koll på branden"

Direkt när branden började rasa i det nedlagda slakteriet i Hultsfred var rökutvecklingen enorm och allmänheten ombads att hålla sig inomhus och stänga fönster och dörrar. På måndagskvällen fanns det inte längre någon fara för allmänheten och VMA:t hävdes. 

Hur går arbetet just nu? 

– Det går framåt. Det brinner fortfarande i den bortre delen av fastigheten och vi kommer hålla på hela dagen och ha personal på plats in på nattkvisten. Avspärrningarna har blivit mindre och det är mest avspärrat runt platsen, säger Hesselgård och fortsätter: 

– Vi har bara koll på branden. Det finns inget att släcka på. Det kommer en grävmaskin som ska hjälpa oss att riva runt bland bråten och välta ner väggar. Det blir framåt eftermiddagen som vi kör igång med det. 

"Svårt med ägandeförhållandet"

Det finns ett syfte med att göra det i ett tidigt skede. 

– Vi är medvetna om byggnaden kommer bli stående. Det är svårt med ägandeförhållandet på fastigheten. Det är svårt att hålla det avspärrat för alltid så det är bättre att säkra upp platsen redan under räddningsinsatsen. 

Under räddningstjänstens och polisens arbete fanns det människor som inte respekterade deras avspärrningar runt den stora branden. 

– Vi hade några som inte respekterade avspärrningarna och klev rakt in på området eller cyklade förbi. Det är lite respektlöst, vi har satt upp avspärrningarna av en anledning. 

När tror du att ni kan lämna platsen?

– Det blir först i morgon bitti. Vi behöver släcka ner branden ordentligt först, det finns ingen fastighetsägare att lämna över det till. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt