Annons:

MAN FRÅN VÄSTERVIK DÖMS TILL TRE ÅRS FÄNGELSE

En man från Västervik döms till tre års fängelse. Foto: Jakob Karlsson

MAN FRÅN VÄSTERVIK DÖMS TILL TRE ÅRS FÄNGELSE

En man från Västervik döms till tre års fängelse sedan han försökt smuggla in en större mängd narkotika i Sverige.

Annons:

Mannen är cirka 20 år gammal och döms för grovt försök till narkotikasmuggling. Brottet har begåtts mellan 31 juli och 13 augusti då mannen försökte smuggla in 939 gram amfetamin i Sverige.

Narkotikan hade mannens bostad som adress, men han har trots det nekat till brott och menat att han handlat i god tro när han hämtade ut paketet.

Paketen kom från Holland och en narkotikahund i danska tullen upptäckte narkotikan som var packad i plastpåse tillsammans med en del andra prylar.

Bytte ut knarket mot mjöl

Polisen bytte ut narkotikan mot mjöl och lämnade paketet till Postnord. Den 8 augusti hämtade mannen ut paketet från en butik i Västervik. Han anhölls först i sin frånvaro, men greps i Västerås den 14 augusti i år. I mannens telefon fanns det även en sms-konversation som ”kan uppfattas som en beställning av narkotika”.

Tingsrätten anser inte att mannens har någon rimlig förklaring till sitt nekande mot anklagelserna och dömer honom till fängelse i tre år.

Han är dömd vid flera tillfällen tidigare, bland annat för flera ringa narkotikabrott samt ett försök till dråp. Mannen ska stanna i häkte tills domen vinner laga kraft.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt