Annons:

POLISEN SÖKER VITTNEN EFTER GROV MISSHANDEL:

Foto: MostPhotos

POLISEN SÖKER VITTNEN EFTER GROV MISSHANDEL: "FÖRÖVARNA KAN GÅ FRIA"

En man i 50-årsåldern utsattes för en grov misshandel på en restaurang i Västervik natten mot lördag. Men ingen vill vittna.
– Det är ledsamt. Det kan innebära att förövarna går fria, säger Gunnar Ege, vid polisen.

Annons:

Det var vid 02.15-tiden natten mot lördag som polisen larmades till en restaurang i Västervik. En man i 50-årsåldern hade blivit svårt misshandlad av ett flertal andra män. Mannen ska både ha blivit slagen och sparkad i huvudet. 

Under lördagen anhölls två män vid olika tidpunkter, varav en av har släppts. Han är dock inte avförd från utredningen. 

Polisen hoppas nu att vittnen ska träda fram. 

– Vi har hört en massa folk i helgen, men tyvärr är det så att de vittnen som finns inte kan lämna uppgifter eller inte vill medverka. De har inte sett något eller vill inte medverka eftersom de tycker det är otäckt. Man uppger att man känner sig skraj. Det är allvarligt, för det kan betyda att en person som blivit allvarligt misshandlad inte får rätt. Förövarna kan gå fria, säger Gunnar Ege, vid polisen.

Fått lämna sjukhuset

Nu söker polisen efter vittnen.

– Vi söker vittnen som törs berätta om sina iakttagelser. Jag har ingen uppfattning om varför man ska vara rädd, det här handlar inte om grovt kriminella som man är rädd för. Vi har namn på flera vittnen, men de flesta uppger att de var på toaletten vid tidpunkten. Det är synnerligen märkligt att alla var där samtidigt. Det är ledsamt. Någon borde kunna säga att det här kan jag inte acceptera.

Mannen har fått lämna sjukhuset. En person, en man i 30-årsåldern, sitter anhållen för den grova misshandeln. Men det ska ha varit fler gärningsmän.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt