Annons:

Västerviksbo dömd för narkotikainnehav och rattfylla

Västerviksbon nekar till två brott som han är anklagad för men rätten ser honom skyldig. Nu väntar böter för ringa narkotikabrott och rattfylla. 

Annons:

Det var i januari förra året som polisen upptäckte att Västerviksbon hade narkotika och narkotikaklassade preparat i sitt hem vilket Västerviksbon nu är dömd för mot sitt nekande. Dessutom döms personen till rattfylleri efter att polisen stoppat honom i april 2019 med en större mängd narkotika i blodet. 

Västerviksbon menar att han inte vet vem som lagt narkotika i hans hem eftersom han själv inte använder narkotika i större utsträckning. Enligt den dömde skulle kompisar ha glömt kvar rester av deras innehav. 

Västerviksbon menar också att mängden narkotika som hittades i blodet då han körde bil skulle ha berott på passiv rökning. Analysen visar att mängden narkotika är större än vad som är möjligt vid passiv rökning. 

Västerviksbon döms till att betala 100 dagsböter á 80 kronor. Dessutom ska den dömde betala 800 kronor till brottsofferfonden och även stå för kostnader för analystagning och blodprov. 

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt