Annons:

Döms till fängelse för rå misshandel i Västervik – offret blev svårt skadad

En man i 35-årsåldern döms till fängelse för en grov misshandel i centrala Västervik i mitten av november förra året. Offret fick allvarliga skador och tingsrätten anser att åtalet är styrkt. Påföljden blir 21 månaders fängelse.

Annons:

Det var i mitten av november som ett bråk uppstod på en restaurang i Västervik. Berusningsnivån ska ha varit hög och varför bråket uppstod verkar oklart.

Mannen, som är i 35-årsåldern, har pekats ut som den som i första hand misshandlade offret. Han slog, enligt domen, först ner mannen till marken och sparkade sedan på hans huvud och kropp när han låg ned. 

Offret fick svåra skador, bland annat en näsfraktur, hjärnblödning och hjärnskakning av misshandeln. Han fördes till sjukhus efter misshandel. 

Åklagaren yrkade på att den åtalade skulle dömas för grov misshandel och ansåg att gärningen varit mycket rå och hänsynslös och till och med "livsfarlig".

Nekar till brott

Den misstänkte häktades kort efter händelsen, men har hela tiden nekat till brott. Han uppger fortfarande att han endast hjälpt den skadade efter att han blivit misshandel. Av vem vet han i sådana fall inte.

Ett antal vittnen finns till händelsen och tingsrätten lägger störst vikt vid ett nyckelvittne som har pekat ut mannen som den som gjort sig skyldig till misshandeln. Av dennes vittnesmål anser tingsrätten att det är ställt utom rimligt tvivel att den åtalade agerat som gärningsman. 

"Tingsrätten har ansett att misshandeln ska bedömas som grov eftersom flera personer fortsatte att sparka på XXX när denne låg ner och han fick så omfattande skador", skriver rätten i sin sammanfattning av domen. 

Påföljden blir fängelse i ett år och nio månader. Han ska också betala skadestånd på drygt 31 000 kronor till offret.

Tingsrätten var enig.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt