Annons:

Beskedet: cuper och matcher bör skjutas upp

Idrottsföreningar bör skjuta upp matcher, träningsmatcher, tävlingar och cuper. Foto: Piabay

Beskedet: cuper och matcher bör skjutas upp

Folkhälsomyndighetens nya riktlinjer säger att alla tävlingar och matcher ska ställas in eller skjutas upp. 
”Vi förväntar oss att idrottsrörelsen precis som tidigare följer regeringens förbud och Folkhälsomyndighetens rekommendationer”, säger Björn Eriksson, ordförande för Riksidrottsförbundet, i ett pressmeddelande. 

Annons:

Folkhälsomyndigheten har utifrån regeringens beslut om förbud mot att hålla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 50 personer presenterat nya allmänna råd. 

De anser att matcher, träningsmatcher, tävlingar och cuper bör skjutas upp för att minska smittspridningen av coronaviruset. 

”Det är förstås tråkigt att idrottens tävlingsverksamhet skjuts upp men det är viktigare att minska smittspridningen och rädda sjukvården från överbelastning än att vi får tävla”, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet, i ett pressmeddelande.

Träningar kan fortsätta

De nya rekommendationerna säger att närkontakt vid idrottsutövande ska undvikas, att träning ska ske utomhus och att antalet åskådare ska begränsas för att undvika trängsel. 

Föreningar kan dock fortsätta träna så länge de följer myndighetens riskbedömning och riktlinjer. 

”Det är viktigt att vi fortsätter bedriva träning i enlighet Folkhälsomyndighetens rekommendationer, både för folkhälsan och för att vi ger barn och ungdomar en fast punkt i en turbulent omvärld”, säger Björn Eriksson.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt