Annons:

Flera misstänkta efter större bråk i Vimmerby – uppgifter om tillhyggen

Ett större bråk uppstod i Vimmerby utanför en pizzeria natten mot torsdag. Tre fall av misshandel samt ett fall av olaga hot har det upprättats anmälningar om. 

Annons:

Ett stort antal personer ska ha varit inblandade i ett bråk i centrala Vimmerby natten mot torsdag. Bråket ska ha uppstått i samband med att flera personer skulle avvisas från en pizzeria vid 03-tiden. Då uppstod tumult och uppgifter talar om att så många som 20 personer var inblandade. 

– Vissa uppgifter säger 20-tal och vissa ett tiotal. Det beror lite på vem som har sett vad och ur vilken vinkel. Det kommer och går folk under händelseförloppet, säger Kim Hild, vid polisens ledningscentral.

Det har också förekommit vittnesuppgifter om att diverse tillhyggen använts.

– Men i själva anmälningarna nämner ingen detta. Därför är det svårt för oss att bekräfta det. Vi har tagit till oss det, men ingen som har anmält det har nämnt detta. Det har inte varit helt lätt att få en samlad bild av händelsen.

Finns misstänkta

Polisen har fått in tre anmälningar om misshandel av normalgraden. Målsägande i dessa är en man i 20-årsåldern, en man i 25-årsåldern och en man i 30-årsåldern. En anmälan om olaga hot är också upprättad.

– Det ska ha handlat om knytnävsslag, knuffar och någon har också fått ta emot en spark. En man berättar att det förekommit både sparkar och verbala hot. 

Ingen person är frihetsberövad, men flera personer är utpekade.

– Två personer är angivna som misstänkta men eftersom ingen är gripen vill jag inte gå in på några detaljer kring det. 

Ambulans kallade också till platsen men ingen ska ha varit så svårt skadad. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt