Annons:

JUST NU: BILFÖRAREN ANHÅLLEN EFTER GÅRDAGENS DÖDSOLYCKA PÅ ÖLAND

Kammaråklagare Kjell Jannesson har nu valt att ta över förundersökningen och även anhålla den man i 55-årsåldern som misstänks för att ha kört ihjäl två personer i Färjestaden på Öland i går,

Annons:

Under torsdagen frihetsberövades och anhölls den man i 55-årsåldern som misstänks för bland annat grovt vållande till annans död efter den svåra trafikolyckan i Färjestaden.

Kammaråklagare Kjell Jannesson har anhållit mannen misstänkt för grovt vållande till annans död i två fall, grovt vållande till kroppsskada och grov vårdslöshet i trafik på Öland. Den misstänkte mannen anhölls på eftermiddagen efter att polisen hållt ett förhör där han delgivits misstankarna.

Vid olyckan dödades en kvinna i 45-årsåldern samt hennes son, som var under 15 år. Pappan i familjen, en man i 50-årsåldern, och ytterligare en son under 15 år skadades lindrigt i olyckan.

Polisen hade tidigare valt att sätta mannen på fri fot, och uppgav tidigare i dag att det inte fanns skäl att frihetsberöva mannen efter förhör och provtagning.

Nu rapporterar Sveriges Radio att åklagaren, som under dagen uttryck förvåning över att polisen inte frihetsberövat den misstänkte, valt att anhålla mannen och även ta över förundersökningen.

Den drabbade familjen är enligt polisen hemmahörande i en stad i ett annat län i södra Sverige, och var på Öland som turister.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt