Annons:

VIMMERBYFÖRETAGARE ÅTALAS – MISSTÄNKS FÖR GROVT VAPENBROTT

En företagare i Vimmerby åtalas för flera brott vid Linköpings tingsrätt. Foto: Linköpings tingsrätt

VIMMERBYFÖRETAGARE ÅTALAS – MISSTÄNKS FÖR GROVT VAPENBROTT

Två män från Vimmerby, varav den ena är en välkänd företagare, åtalas nu för flera olika brott av Linköpings tingsrätt. Båda männen är misstänkta för grovt vapenbrott och narkotikabrott. 

Annons:

Två män, båda i 25-årsåldern och hemmahörande i Vimmerby, greps, anhölls och häktades i slutet av april misstänkta för grovt vapenbrott och narkotikabrott i närheten av en skola i Linköping. 

En av männen driver en näringsverksamhet i Vimmerby och har suttit häktad sedan i slutet av april. Den andra mannen släpptes på fri fot i mitten av maj medan misstankarna mot honom har hela tiden funnits kvar.  

Hade med sig skarpladdad pistol

I dag blev de två männen åtalade för grovt vapenbrott och narkotikabrott. De två männen har i samförstånd haft en pistol med sig till platsen när de skulle genomföra narkotikaaffärer och förvärva 95 gram hasch. 

Åklagaren anser att vapenbrottet ska bedömas som grovt eftersom pistolen var skarpladdad och bars på allmän plats. Åklagaren har ett ansvarsyrkande i andra hand och det säger att mannen, som släpptes på fri fot, ska dömas till medhjälp till grovt vapenbrott och medhjälp till narkotikabrott. 

Enligt åklagaren har han i vart fall främjat den andre mannens brott genom att transportera honom från Vimmerby till Linköping med vapnet i bilen och varit behjälplig vid narkotikaaffären genom att placera och dölja 95 gram hasch under förarplatsens golvmatta. 

Många punkter under bevisning

Båda männen åtalas också för narkotikabrott eget bruk då de har använt tramadol, kokain och cannabispreparat. 

De förnekar grovt vapenbrott och narkotikabrott innehav. Företagaren erkänner narkotikabrott eget bruk men det gör inte den andre mannen. 

Det finns 34 punkter under övrig bevisning i åtalet, bland annat fotografier, kontantuttag, sms-kontakter och telefontrafik.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt