Annons:

TVÅ MÄN ÅTALAS FÖR GROV MISSHANDEL MED TILLHYGGE

Tre män åtalas för misshandel i Västervik i maj i år. Två av dem åtalas för grov misshandel och sitter häktade sedan 24 maj. 

Annons:

Det var den 21 maj som polisen fick larm om en händelse på Östra Kyrkogatan i Västervik sent på dygnet. Polisen anträffade då en svårt skadad person i närheten av järnvägsstationen. Den skadade personen var så pass skadad att han fick föras med ambulans till sjukhus. Även de andra personerna fick uppsöka sjukhus.

– De här tre berättar att de varit på väg mot centrala Västervik när de stannat vid ett övergångsställe. En bil stannar då till och en dispyt uppstår. Två personer hoppar ut från den här bilen, tar fram tillhyggen och börjar jaga dem. När de kommer ifatt dem så börjar de misshandla de här tre, säger Evelina Olsson.

Polisen kunde gripa två män för grov misshandel senare under natten. Nu åtalas de båda för att tillsammans och i samförstånd misshandlat en man med tillhygge. Mannen fick smärta, blåmärke och flera frakturer av misshandeln. 

"Brottet bör bedömas som grovt eftersom de misstänkta visat särskild hänsynslöshet och råhet genom att, i numerärt överläge, med tillhyggen slå målsäganden när denne legat försvarslös på marken", skriver åklagaren.

En tredje man, något yngre än de två andra misstänkta, åtalas också för misshandel. Han ska ha slagit en man över käken och i huvudet. Han ska också ha hotat den tredje målsägande, genom att lyfta ett tillhygge över sitt huvud för att utdela ett slag. 

De två män som misstänks för grov misshandel sitter häktade sedan den 24 maj i år. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt