Annons:

Nya uppgifter kring mordbränderna i Ankarsrum - den misstänkte omhäktades i dag

Under fredagen skulle åtalet mot den man som sitter häktad för mordbrand i Ankarsrum ha lämnats in. Så blev det inte, utan mannen omhäktades istället.

Annons:

Det var omkring klockan halv ett natten till den 25 augusti som räddningstjänsten larmades om att en villa på Skyttevägen i Ankarsrum brann.

När räddningstjänsten kom till platsen var villan övertänd och gick inte att rädda. Däremot lyckades man förhindra spridning till omkringliggande byggnader.

I anslutning till platsen greps senare en man i 40-årsåldern misstänkt för mordbrand.

Några dagar senare häktades mannen vid Kalmar tingsrätt på sannolika skäl (den högre misstankegraden) misstänkt för mordbrand under natten 24-25 augusti i Ankarsrum, falskt larm den 24 augusti i Ankarsrum och mordbrand den 17 juni 2020 i Ankarsrum.

 Framkommit nya uppgifter

I dag, fredag 11 september, skulle åklagare Patrick Sonevang ha lämnat in åtalet, men han begärde uppskov med detta samt ville att den misstänkte skulle omhäktas. Så beslutade också Kalmar tingsrätt på fredagseftermiddagen.

– Vi behövde mer tid för ytterligare utredningsåtgärder. Det har framkommit en del nya uppgifter sedan han blev häktad första gången, och vi behöver hålla ytterligare förhör med honom. Vad de nya uppgifterna avser kan jag inte gå in på i detta ksede, säger Patrick Sonevang.

Har han erkänt något av det han misstänks för?

– Falsklarmet har han erkänt, men inget annat.

Jobbar ni någonting med att titta på eventuella kopplingar till tidigare bränder i Ankarsrum?

– Nej, inte just nu, utan det är fullt fokus på det som han är häktad för.

Nytt datum då åtal ska vara väckt är satt till fredag 25 september.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt