Annons:

Hade 35 paket kokain i bilen - nu har Västerviksbon fått sin dom

En man i 30-årsåldern bosatt i Västervik fälls för narkotikabrott. Mannen döms sedan polisen hittat 23,5 gram kokain i 35 förpackningar i mannens bil

Annons:

Det var i mitten av november förra året som mannen stoppades av en polispatrull när han kom körande i hög hastighet med en bil i centrala Västervik.

Sedan man fattat misstankar mot mannen beslutades om kroppsbesiktning samt husvisitation av bilen.

Knark bakom passagerarsätet

Bakom passagerarsätet fann polisen en mindre väska som innehöll digitalvåg, sked och 35 så kallade redlinepåsar med portionsförpackat kokain.

Mannen har erkänt de faktiska omständigheterna men hävdade att det inte förelåg överlåtelse eller försäljningssyfte. Hälften av partier ska ha varit avsett för honom själv, och den andra halvan tillhörde en kamrat, har han sagt.

Tingsrätten fann dock att det var ställt utom allt rimligt tvivel att han innehade kokainet i vart fall delvis i överlåtelsesyfte.

Slapp fängelse

Mannens ”opreciserade och okontrollerbara uppgifter, om att han skulle använda hälften själv och återlämna den andra halvan till kamraten, förändrar inte bedömningen. Åtalet är således styrkt. Narkotikan har varit föremål för brott och ska därför tillsammans med hjälpmedlen förverkas”, skriver man i domen.

Påföljden bestämdes till skyddstillsyn med samhällstjänst 180 timmar. Om fängelse istället hade valts som påföljd skulle fängelse 8 månader ha dömts, skriver tingsrätten.

Mannen ska även fullfölja den drogavvänjande behandling som frivården beslutar om, innefattande skyldighet för honom att på anmodan av frivården lämna prover för drogkontroll.

Den tilltalade åläggs också att betala en avgift på 800 kr enligt lagen om brottsofferfond.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt