Annons:

NARKOTIKA FÖR MILJONBELOPP BESLAGTAGET VID POLISINSATSER

Narkotika för miljonbelopp har beslagtagits vid två olika polisinsatser med kopplingar till Hultsfred. Foto: Arkivbild

NARKOTIKA FÖR MILJONBELOPP BESLAGTAGET VID POLISINSATSER

I förra veckan gjorde polisen två större narkotikatillslag i norra länet, både med kopplingar till Hultsfred. Nu uppger polisen att det sammanlagda gatuvärdet på den beslagtagna narkotikan uppgår till 1,5 miljoner kronor.

Annons:

Förra måndagen gjorde polisens fokusgrupp en stor insats med flera patruller i centrala Hultsfred. Detta ledde till att en man i 30-årsåldern greps. Han häktades senare av Kalmar tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för grovt narkotikabrott.

Två dagar senare slog polisen till igen. Denna gång mot en adress i Oskarshamn. Där greps en man i 35-årsålderns skriven i Hultsfreds kommun samt en man i 25-årsåldern med kopplingar till Hultsfreds kommun. Även dessa sitter nu häktade på sannolika skäl misstänkta för grovt narkotikabrott, sedan polisen hittat en stor mängd narkotika i en lokal som man menar att man kan koppla till männen.

Väntar på analyssvar

Enligt åklagare Johan Henningsson nekar båda två till anklagelserna.

– De anser sig båda två vara ytterst oskyldiga, säger han.

Hur ser utredningsläget ut?

– Gott, skulle jag säga. Vi har inte tillräckligt för en fällande dom som det är nu, men förhoppningsvis ska den vidare utredningen bidra till att vi får det. Bland annat väntar vi på analyser av telefoner samt svar på allt det material som är skickat till NFC (Nationellt forensiskt centrum), säger Johan Henningsson.

Enligt polisen uppskattas gatuvärdet på den beslagtagna narkotikan till 1,5 miljoner kronor. Kan du bekräfta det?

– Jag kan varken bekräfta eller dementera några summor. Det handlar om ett större parti narkotika, och det är helt beroende på hur man räknar.

Enligt Johan Henningsson har de båda tillslagen inte något med varandra att göra.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt