Annons:

TRE PERSONER FÖRDA TILL SJUKHUS EFTER BRAND I GAMLEBY

Tre personer har förts till sjukhus efter en brand i Gamleby. Foto: Läsarbild

TRE PERSONER FÖRDA TILL SJUKHUS EFTER BRAND I GAMLEBY

Tre personer har förts till sjukhus efter branden i ett radhus i Gamleby under torsdagen. Skadeläget för personerna är oklart. Vid 14-tiden på torsdagseftermiddagen lämnade räddningstjänsten radhuset som fått omfattande brand-och rökskador. 

Annons:

Larmet inkom till SOS Alarm klockan 12.09 på torsdagen. Branden hade startat i köket i ett radhus på Kornvägen i Gamleby.

- Tre personer har förts till sjukhus, säger Peter Helge, räddningschef i beredskap i Västerviks kommun.

Han vet inte hur skadeläget är för de tre personerna.

Branden startade i köket i radhuset och den första räddningstyrkan kunde släcka branden relativt snabbt. Nu fortsätter arbetet i radhuset med att se efter om någon glödbrand har letat sig upp i takkonstruktionen.

Vid klockan 14:20 hade räddningstjänsten avvecklat arbetet i lägenheten.

- Allt är släckt. Det är en stor brandskada i lägenheten som också är rökskadad. En del intilliggande lägenheter har också rökskadats. Nu pågår restvärdesräddning med hjälp av försäkringsbolag som är på plats, säger Peter Helge.

Vad är restvärdesräddning?

- Det handlar om vad man ska göra med de möbler och kläder som har blivit rökskadat. Det handlar också om att ordna nytt boende för de som har drabbats.

Hur är skadeläget för de som transporterades till sjukhus?

- Jag vet inte mer än att tre personer fick föras till sjukhus. Någonting mer om deras tillstånd vet jag inte, säger Peter Helge.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt