Annons:

Häktad Västerviksbo åtalas – ska ha hotat att döda kvinnor och barn

Foto: Genrebild

Häktad Västerviksbo åtalas – ska ha hotat att döda kvinnor och barn

I dag väcktes åtal mot den man från Västervik som i förra veckan häktades på sannolika skäl för två fall av olaga hot samt ett ofredande. Bland annat ska han ha hotat en kvinna till livet inför deras gemensamma barn.

Annons:

I dag lämnade kammaråklagare Jacob Semark in åtalet mot den man i 40-årsåldern från Västervik som misstänks ha hotat två kvinnor samt även ofredat den ena av dem.

Mannen greps den 4 april, samma dag som händelserna ska ha inträffat, och häktades sedan den 7 april.

Gemensamma barn

Enligt åtalet ska mannen den 4 april ha hotat en kvinna på en adress i Västervik – både via telefon och utanför hennes lägenhetsdörr. Bland annat ska han ha uttalat att han skulle döda kvinnan, hälla bensin i henens brevinkast och tända på, samt gjort andra uttalanden med liknande innebörd.

Det är i samband med denna händelse som mannen även åtalas för ofredande, då han enligt åklagare Semark i ett narkotikapåverkat tillstånd ska ha bankat på kvinnans lägenhetsdörr och samtidigt högljutt uttalat diverse kränkande tillmälen i syfte att ta sig in i lägenheten.

Både det olaga hotet och ofredandet ska enligt åtalet ha skett inför parternas gemensamma barn.

Ännu en kvinna hotad 

Mannen åtalas också för ytterligare ett olaga hot. Detta ska ha skett samma dag, men på en annan plats och mot en annan kvinna. Denna kvinna ska mannen enligt åklagare Jacob Semark ha någon form av relation till.

– Jag är inte helt insatt i det, så jag kan inte säga så mycket, men någon form av relation har de. Hotet mot henne har skett i nära tid till det andra olaga hotet – i ett och samma sammanhang, skulle man kunna säga, berättar Jacob Semark.

I åtalet kan man läsa att det i detta fall ska ha handlat om dödshot riktade mot kvinnan och hennes barn.

Erkänner – och förnekar 

Enligt Jacob Semark har mannen erkänt ofredandet, men nekar till de båda olaga hoten.

– Han medger att han har varit hemma hos den första kvinnan och bankat på hennes dörr, men inget av det andra som jag menar har hänt.

Det ska ha ringts in ett larmsamtal vid något tillfälle. Vem gjorde det?

– Larmsamtalen kom inifrån den första kvinnans lägenhet. Det är väl det jag kan säga om det.

Har de aktuella barnen hörts?

– Nej det har de inte.

Är det något du har övervägt att göra.

– Nej, det har jag inte.

Utöver förhör med de båda kvinnorna samt med den åtalade mannen, har kammaråklagare Jacob Semark åberopat ett vittne samt förhör med två poliser för att styrka åtalet.

Beräknad tidsåtgång för förhandlingen i Kalmar tingsrätt är en dag.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt