Annons:

Fyra män, varav en från Västervik döms till långa fängelsestraff för grovt vapenbrott och grovt narkotikabrott.

Västerviksbo döms för stor vapen-och narkotikagömma

Polisen i Västervik och Norrköping gerp flera män i början av februari 2021 som hade tillgång till ett garage i Fårhult i Västerviks kommun, där de förvarade mängder med narkotikaklassade tabletter samt flera pistoler med ammunitioin. Nu döms fyra män till långa fängelsestraff.

Annons:

Polisen hade haft spaning på ett garage i Fårhult en längre tid. Vid ett tillfälle den 8 februari kom flera personer till garaget, bland annat en taxi från Norrköping. En plastpåse överlämnades från en av männen som var på plats vid garaget till en man som befann sig i taxin. 

Taxin stoppades i Söderköping och när en man steg ut ur bilen föll en pistol ner i marken som var skarpladdad med ammunition. Mannen visiterades och polisen hittade ytterligare en pistol i en innerficka på mannens jacka.

Polis var kvar vid garaget i Fårhult och när två av de personer klev in i en bil följde polisen efter. Kort därpå körde flyktbilen in i en snödriva och personerna sprang från platsen men kunde gripas kort tid senare.

Polis gick in i garaget där man fann ytterligare en man, en man som bor i Västervik. Han greps också av polis.

En husrannsakan genomfördes senare i garaget i Fårhult och i bilar som männen hade tillgång till.

I polisrapporten står det att man fann enorma mängder med narkotikaklassade tablettet samt åtta pistoler med ammunition.

Man fann även 54 000 kronor i 500 kronors sedlar med männens fingeravtryck på.

Nätverk Västervik Norrköping

Nu döms tre män från Norrköping och Västervik till långa fängelsestraff för grovt vapenbrott och och grovt narkotikabrott samt en man döms för grovt vapenbrott.

Mannen från Västervik som är i 35 - årsåldern förnekar brott. Han menar att han inte vet någonting om de brott han anklagas för.

I förhör berättar han att han är pensionär på grund av att han är sjuk. Trots det arbetar han med att köra svarttaxi. Det är på det sättet han kom i kontakt med en av de andra männen som nu har dömts. 

Den mannen bodde tidigare i Västervik men flyttade till Norrköping där hans bror bor.

Två av männen från Norrköping döms nu till 6 års fängelse för grovt narkotikabrott och grovt vapenbrott. En tredje man från Norrköping döms till 2 år och 9 månaders fängelse för grovt vapenbrott.

Mannen som bor i Västervik döms till fyra års fängelse, för grovt narkotikabrott och grovt vapenbrott.

Tingsrätten skriver i sin dom att mannen gjort sig skyldig till ett så grovt brott att det för med sig utvisning ur landet. Men rätten väljer att låta mannen stanna kvar i landet efter att mannen avtjänat sin fängelsedom, då han är gift med en svensk kvinna och har de har barn ihop. Enligt tingsrätten skulle barnen inte få tillgång till sin pappa om han utvisades ur landet. 

Annons:

Anders Sjögren

anders.sjogren@dagensvastervik.se

0733100831

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt