Annons:

Magnus Bengtsson, barn-och utbildningschef i Västerviks kommun, berättar om hur skolledningen ser på vaccination av barn mellan 12-17 år.

Kräver omedelbart stopp för Coronavaccin till barn - så svarar skola och vården

National Health Federation Sweden, har skrivit ett brev till Västerviks kommun, där de vänder sig till Barn-och utbildningschefen, BUN, kommundirektören och kommunfullmäktiges ledamöter och kräver att kommunen omedelbart ska stoppa Covidvaccinationen av barn mellan 12-17 år. Vår tidning har talat med Magnus Bengtsson barn-och utbildningschef samt Anna Michaëlsson chefläkare vid Västerviks sjukhus som får ge sin syn på brevets innehåll.

Annons:

I ett elva sidor långt brev skriver organisationen som har sin utgångspunkt i Hovmantorp, elva punkter som enligt dem visar att vaccination mot Covid-19 till barn mellan 12 till 17 år omedelbart ska stoppas. Bland annat anser organisationen att Covidvaccin inte kan bedömas vara till för barnets bästa. Det organisationen skriver är att de oroar sig för är att vacciner mot Covid-19 inte har undersökts tillräckligt, vilket kan leda till biverkningar på barn.

Följer FHM

Magnus Bengtsson har läst brevet säger att det är regionen i Kalmar län som sköter vaccineringen.

- Skolan kommer att hjälpa till att vaccinationen kan genoföras för att barnen ska få ta vaccinet, efter att föräldrarna sagt ja till det. Vi följer alltid Folkhälsomyndighetens rekommendationer och när de rekommenderar att barn mellan 12 - 17 år ska få erbjudande om att ta vaccinet så följer vi den rekommendationen, säger han.

Chefläkare Anna Michaëlsson vid Västerviks sjukhus tycker att man ska följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

- Vi har sett ett stort antal personer som avlidit i Världen och i Sverige. Det har även förekommit dödsfall i Västervik till följd av Covid-19. 

Hon menar att man ska ta sjukdomen på stort allvar. Vården har fått ta ett stort ansvar när de vårdat svårt sjuka patienter och allt som kan förhindra ytterligare svår sjukdom är bra.

- Vi är så glada att tillgången till vaccination finns i landet. Det gör stor skillnad för oss som arbetar i vården, säger hon.

Känner du till organisationen National Health Federation Sweden?

- Nej jag känner inte till den och jag vet inte vilka motiv de har för att kräva ett omedelbart stopp för vaccinationer, säger Anna Michaëlsson. 

Annons:

Anders Sjögren

anders.sjogren@dagensvastervik.se

0733100831

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt