Annons:

En person skriver till Västerviks kommun om stationsområdet i Gamleby och skickar även med ett förbättringsförslag.

Bedrövlig syn runt Gamleby stationsområde

En person har skrivit in till Västerviks kommun om hur området runt Resecentrum i Gamleby ser ut. Personen undrar om kommunen kan göra någonting åt området och lämnar själv ett förslag till förbättring. Samhällsbyggnadsenheten har läst brevet och lämnar ett svar till brevskrivaren. 

Annons:

Personen anser att det är väldigt ovårdat runt Gamleby stationsområde. För att det ska bli bättre lämnar personen ett förbättringsförslag som skulle kunna lyfta hela resecentrumsområdet.

Det handlar bland annat om att bygga en ny plattform med rätt höjd och bredd. Bygga nytt och större stationshus. Att alla bussar ska åka in till resecentrum och att busshållplatserna vid Östra ringvägen tas bort.

Kommunen svarar

Christer Ramström arbetar på samhällsbyggnadsenheten i Västerviks kommun. Han har läst brevet och svarar.

Han skriver att Gamleby resecentrum är ett gemensamt ansvar mellan flera olika parter, där kommunen är en part. Det förs diskussioner mellan KLT, Trafikverket och Västerviks kommun.

- Rent generellt kan vi säga att för Gamleby stationsområde har vi inte några nyheter att berätta och heller inte några omedelbara byggnadsplaner eller budgeterade medel för några större förbättringsåtgärder, svarar Christer Ramström.

Annons:

Anders Sjögren

anders.sjogren@dagensvastervik.se

0733100831

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt