Annons:

En man föreslår att en del av skolpengen ska ges till föreningar i Västervik så att de har möjlighet att ge alla barn en meningsfull fritid, även rullstolsburna barn.

"Ge en del av skolpengen till föreningar i Västerviks kommun"

En man har skrivit ett e-förslag till kommunstyrelsen i Västervik, där han föreslår att en del av skolpengen ska gå till föreningar i Västerviks kommun, så att de kan ge en meningsfull fritid till alla barn även de som har en funktionsnedsättning.

Annons:

Skolidrotten är viktig för alla människor, skriver mannen. Men kommunens skolor eller de friskolor har inte resurser att tillgodose barn och ungdomar med funktionsnedsättning. De blir allt vanligare nu att paraidrotten inkluderas i de vanliga föreningarna.

- Jag har sedan 2015 drivit verksamhet genom WIBK som är Västerviks största förening i kommunen. Jag har bidragit med mycket pengar till att rullstolsburna barn och ungdomar ska få en meningsfull fritid och ett komplement till skolidrotten som inte har de resurser som behövs. Så en liten del av skolpengen borde gå till de föreningar i Västerviks kommun som har inkluderat parasporten i deras verksamhet, skriver mannen i sitt e-förslag. 

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt