Annons:

Politikern Jonas Hellberg backade in i en bil och smet. Foto: Mårten Ekblad/Pressbild

PROFILERAD POLITIKER BACKADE IN I BIL OCH SMET

Politikern Jonas Hellberg (S) får strafföreläggande för smitning. Detta efter att ha backat in i bil och sedan lämnat platsen. "Aldrig haft för avsikt att fly från ansvar".

Annons:

 Enligt åklagare så har Jonas Hellberg alltså backat in i en bil som stod parkerad Glabogatan. Han ska sedan ha åkt iväg utan att lämna adressuppgifter. .Påkörningen skedde i Löttorp på Öland den 24 juni i år.

Vår tidning sökte honom, han svarade med att hänvisa till ett Facebookinlägg och avslutar med att han inte vill kommentera saken ytterligare. 

Såg inga skador på bilen

Där skriver han att han varit och åkt gocart. Han backade på en bil som stod parkerad i låg fart, kontrollerade om det fanns någon skada, han såg ingen buckla. 

"Jag har i efterhand förstått att detta var att betrakta som smitning alternativt ej underrättat den som lidit skada. Jag har erkänt händelsen för Polisen och godtagit ett strafföreläggande. Mitt försäkringsbolag har även täckt den skada som bilägaren har ansett att jag orsakat."

Han menar också att det aldrig varit hans avsikt att fly från ansvar. Att han godkänner strafföreläggandet och vill även be den drabbade bilägaren om ursäkt. 

Gift med statsrådet

 

Jonas Hellberg är för närvarande politisk sekreterare i regionen, han är ordförande i Kalmar läns museum och driver ett konstgalleri. Han har tidigare varit ordförande i utbildningsnämnden i Kalmar kommun.

Jonas Hellberg är gift med socialminister Lena Hallengren. 

Strafföreläggandet är på totalt 12 000 kronor. 

 

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagensvastervik.se

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt