Annons:

En man har avlidit efter polisingripande i Nybro. Foto: MostPhotos

MAN DÖD VID POLISINGRIPANDE I NYBRO

Vid ett polisingripande under natten uppstod bråk. Efter bråk förlorar en man medvetandet och avlider senare på sjukhus. Ärendet kommer utredas av åklagare vid särskilda utredningar. 

Annons:

Polis och ambulans larmades under natten till ett vandrarhem i Nybro med anledning av en misstänkt överdos. När polisen kommer till platsen tillsammans med ambulans anträffas en kvinna misshandlad i fastigheten. Misstänkt för brottet är en man som också finns i fastigheten.

När polisen ska gripa den misstänkta mannen så uppstår bråk. Mannen förlorar senare medvetandet och fördes till sjukhus där han senare dör. 

Platsen är numera avspärrad och teknisk undersökning håller på att genomföras.

– Vi var där med anledning av att en hade larmat och när man tittar till henne upptäcker man att hon är misshandlad. Därefter uppstod handgemäng, säger Robert Loffel presstalesperson region Syd

Kan du säga om vapen används av polisen?

– Nej, det kan jag i nuläget inte gå in på. Ärendet är överlämnat till chefsåklagare i Malmö, som det alltid görs vid sådana här tillfällen.

Åklagare är informerad om ärendet enligt de rutiner som finns när någon skadas/avlider vid ett polisingripande.

Polisen har i samband med händelsen på platsen upprättat anmälningar gällande dödsfallet, misshandel, försök till våld mot tjänsteman samt våldsamt motstånd.

Anhöriga till den avlidne mannen är underrättade.

Den skadade kvinnan fördes också till sjukhus för vård. 

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagensvastervik.se

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt