Annons:

E-förslag:

E-förslag om att Gundelholmen åter ska bli en oas i Gamlebyviken.

E-förslag: "Gundelholmen en oas i Gamlebyviken"

En man har lämnat in ett e-förslag till Västerviks kommun där han skriver, Gundelholmen  som ligger på en udde fint belägen i den inre delen av Gamlebyviken är en välkänd plats för många Gamlebybor. Han menar att idag är platsen eftersatt och behöver rustas upp och lämnar förslag på hur det kan ske så att platsen även i framtiden kan vara en oas för Gamlebybor. 

Annons:

Förutom den idrottsliga verksamheten har den även varit och är en kär oas för rekreation, samvaro och bad för Gamlebybor.

- Där hade tidigare Gamleby Roddklubb, som under sin aktiva tid nådde fina nationella framgångar med flera SM medaljer, sin klubblokal. Sedan ett antal år tillbaka är Gamleby Segelsällskap med sin fina ungdomsverksamhet verksamma på platsen, skriver mannen i sitt e-förslag. 

Gundelholmen som ligger samhällsnära, och med gångavstånd från centrum är lättillgängligt för många, vilket gjort att det alltid varit en populär samlingspunkt. Holmen är även vintertid en välbesökt plats för familjer, isseglare, skridskoåkare och fiskare. 

- Tyvärr gör dåligt underhåll och brist på tillsyn att allt färre väljer att vara där. Nedskräpning och allmänt förfall har gjort att platsen fått allt färre besökare under åren. Sandstranden som tidigare varit en trevlig badplats är i dåligt skick. Detsamma gäller för grillplatsen. Stranden behöver städas upp och fräschas till, skriver mannen.

Tidigare fanns det  privatpersoner som tog ett visst ansvar för miljön på Gundelholmen bland annat genom att årligen fylla på med sand vid badet men så sker tyvärr inte längre. Platsen är  en viktig samlingsplats för oss Gamlebybor och vi önskar att den återigen blir till den välkomnande oas det tidigare varit.  

Mannen föreslår 

- Med förhållandevis små medel skulle Gundelholmen precis som Breviksbadet i Västervik kunna bli  en mer inbjudande plats att besöka 

Här kommer några förslag på vad som kunde göras: 

  • Röja angränsande ytor och stranden 

  • Då ingen biltrafik är tillåten på platsen, göra det nuvarande parkeringsutrymmet mindre och utöka grönytan 

  • Fixa till sandstranden 

  • Forsla bort uppdragna gamla bryggor som ingen vet vem som äger 

  • En bajamaja bör finnas 

  • Några soptunnor 

  • Ordna/förbättra grillplatsen. Vedförråd 

  • Bord och sittgrupp 

  • Informationstavla 

Kanske kan någon förening/privatpersoner ta på sig någon form av tillsynsansvar 

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt