Annons:

En 60 meter hög ackumulatortank ska byggas vid Västerviks Värmeverk - "Blir ett nytt landmärke som ändrar stadens siluett"

Nytt 60 meter högt landmärke nära gamla vattentornet

Västervik Miljö-& Energi AB planerar att bygga en ackumulatortank för fjärrvärme i anslutning till Värmeverket. Tanken är 60 meter hög och kommer att bli ett nytt landmärke i Västervik. Därför är det viktigt med en bra gestaltning av ackumulatortanken.

Annons:

Den nya ackumulatortanken kommer att placeras på fastigheten Hyvlaren 9 som är vänd mot Lucernavägen i Västervik. Tanken ska fyllas med värme som lagras i varmt vatten för att få till en jämnare produktion över dygnets alla timmar

- Det är en viktig investering för fjärrvärmeverket, som kan fylla upp ackumulatortanken med värme när värmeverket inte kör ut så mycket värme för att sedan använda värmen när det behövs, säger Dan Nilsson (S) kommunstyrelsens ordförande.

För att ackumulatortanken som är 60 meter hög inte ska förfula miljön har exploatören höga ambitioner för gestaltningen av byggnaden.

- Västervik Miljö & Energi AB lägger ner mycket kraft på att gestaltningen sker på ett bra sätt då det innebär att tanken blir ett nytt landmärke för Västervik. 

För att kunna genomföra byggandet av ackumulatortanken krävs att detaljplanen för området ändras, vilket kommunstyrelsen ställde sig bakom.

Kan ni se om det kommer att bli protester mot att det byggs en så stor och hög tank på fastigheten?

- Det är nog inte en utopi att det blir en del protester. Det kommer att påverka en stor del av siluetten för Västervik, säger Dan Nilsson. 

Annons:

Anders Sjögren

anders.sjogren@dagensvastervik.se

0733100831

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt