Annons:

Tjustbygdens Sparbank inleder ett samarbete med VIK, för att få fram fler ungdomar som vill bli målvakter.

Tjustbygdens Sparbank satsar på hockeymålvakter

Fler ungdomar ska bli intresserade av att bli ishockeymålvakter. Därför inleder Tjustbygdens Sparbank ett samarbete med Västerviks IK:s ungdomslag, så att fler barn-och unga ska ställa sig i hockeymålet. Det skriver Tjustbygdens Sparbank och VIK i ett pressmeddelande. 

Annons:

I starten av den pågående säsongen uppstod en brist på målvakter i några av VIK:s ungdomslag och föreningen beslutade sig för att försöka hitta en långsiktig lösning på problemet hur man ska se till att fler av barnen får testa och slutligen även fastna för målvaktssysslan i sporten.

- Rekryteringen av målvakter inom ungdomshockeyn är komplex eftersom målvakter behöver fortsätta att spela ute en bit upp i åren för att verkligen lära sig skridskoåkningens grunder och hitta balans och teknik på isen.  Därför behöver de som vill bli målvakter ha två utrustningar parallellt och just målvaktsgrejerna är ganska kostsamma för föräldrar att köpa innan man vet säkert att barnet vill bli målvakt. säger Pontus Nyberg, Västerviks IK:s ungdomsansvarige,

Pontus Nyberg, VIK:s målvaktstränare Gabriel Remelin och några andra ungdomsledare skrev därför hop en projektplan till Sparbanksstiftelsen Tjustbygden med ansökan om ekonomiskt stöd på 90% av inköpspriset på fyra kompletta målvaktsutrustningar som ska kunna lånas av hockeyspelande barn ungefär i åldrarna 8-12 år. Ägarstiftelsen bakom Tjustbygdens Sparbank nappade på idén, klubbens materialleverantör Hockeystore och utrustningstillverkaren CCM tog fram offert på prylar och i oktober stod fyra stora rullbagar med målvaktsgrejer i tre olika storlekar för barn mellan 130-160 cm längd på plats i Plivit Arena.

 - Vi är väldigt tacksamma för att Tjustbygdens Sparbank beviljade det här stödet och gav oss chansen att arbeta med det här målvaktsprojektet i klubbens yngre seriespelande lag. Dessutom fick vi väldigt fint stöd i det här projektet från våra samarbetspartners Hockeystore i Jönköping och CCM som hjälpte till med ytterligare sponsring som såg till att vi kunde hitta väldigt bra och funktionella skydd, den hjälpen gjorde att vi fick väldigt mycket utrustning för pengarna som sparbanken satsade, säger Pontus Nyberg

Målvaktutrustningarna används nu av olika barn i åtminstone tre olika lag i stort sett varje kväll varje vecka och projektet kommer att fortsätta med olika barn som får testa på sysslan under resten av säsongen. I slutet av säsongen kommer klubben dels att göra en utvärdering av projektet och dels att slutrapportera projektet till Sparbanksstiftelsen Tjustbygden.

Annons:

Anders Sjögren

anders.sjogren@dagensvastervik.se

0733100831

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt