Annons:

SMHI går för andra gången på kort tid ut och varnar för snöoväder i Kalmar län. Foto: MostPhotos

Ny SMHI-varning för snöoväder i länet – EoN höjer beredskapen

Ett nytt kraftigt snöoväder är på väg in över Kalmar län. SMHI utfärdat en orange varning för långvarigt och kraftigt snöfall med vind för södra länet och en gul varning för norra länet. 

Annons:

SMHI varnar för kraftigt snöfall och vind över stora delar av Skåne, Blekinge, Kronoberg, Kalmar och Hallands län under onsdagen och torsdagen. 

En orange varning gällande långvarigt och kraftigt snöfall med vind har utfärdats för södra delen av Kalmar län och en gul varning med långvarigt och ymnigt snöfall med vind berör norra länet. Det finns dessutom en gul varning för snöfall i södra länet under tisdagen. 

EoN höjer beredskapen

Enligt SMHI:s prognos förväntas det kommande lågtrycket orsaka kraftigt snöfall, 20-30 centimeter snö på sina platser i södra Sverige.  Som blåsigast blir det under onsdag eftermiddag och kväll, uppemot 6-9 meter per sekund. 

Långvarigt och kraftigt snöfall i kombination med vind riskerar att ge upphov till stora störningar i trafiken samt strömavbrott, enligt SMHI. 

”Vi har förstärkt beredskapen både för fältpersonal och i driftcentralen och följer väderläget noga”, säger Peter Hjalmar, regionchef syd på EoN, i ett pressmeddelande. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt