Annons:

Många fortfarande strömlösa i länet – nu tar Eon helikopter till hjälp

Många hushåll i Kalmar län var fortfarande strömlösa på måndagsförmiddagen. Nu tar Eon helikopter till hjälp för att underlätta sitt arbete. Foto: Pressbild/Eon

Många fortfarande strömlösa i länet – nu tar Eon helikopter till hjälp

Många av Eon:s kunder är fortfarande strömlösa i våra trakter, och nu tar företaget helikopter till hjälp för att stötta arbetet med att ge kunderna i Kalmar län strömmen tillbaka.

Annons:

Just nu arbetar ett stort antal montörer med röjningsarbeten och reparationer efter stormen, som lämnade tusentals kunder utan ström på måndagsmorgonen.

Under dagen sätts helikoptrar in över delar av norra Skåne, östra Småland och Kalmar län för att ge en bättre överblick och stötta arbetet, skriver Eon i ett pressmeddelande.

Omfattande och farligt arbete

Företaget uppmanar dessutom allmänheten att inte gå nära nedfallna ledningar.

– Ett stort antal träd har fallit på ledningar. Röjningsarbetet är mycket omfattande, utmanande och ibland farligt. Således är det för närvarande svårt att fastslå en tidpunkt då alla fått strömmen tillbaka. Felavhjälpningen till våra kunder har högsta prioritet. Med hänsyn tagen till säkerheten arbetar vi så snabbt vi kan för att våra kunder ska få strömmen åter, och hoppas på förståelse och tålamod, säger Peter Hjalmar, regionchef Syd.

Många kunder strömlösa 

Arbetet sker i Eon:s nätområden söder om Norrköping. I morse saknade drygt 20 000 av Eo:ns kunder ström, cirka hälften av dessa har under förmiddagen fått strömmen åter. Värst drabbat i nuläget är norra Skåne, östra Småland samt Kalmar län. I Kalmar län var det på måndagsförmiddagen omkring 5 000 kunder som var strömlösa.

Under natten blåste mycket hårda vindar längs med hela kusten, upp mot ca 25 meter per sekund. Lokalt vid västkusten, i Skåne och på Gotland uppnåddes stormstyrka.

 

 

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt