Annons:

En pistol och ett elchockvapen. Foto: Polisen

Två års fängelse för vapenbrott - dömd kvinna nekar

Hon greps med en skarpladdad pistol, ett elchockvapen och fyra knivar. Nu döms kvinnan till två års fängelse för innehavet. Själv nekar hon till brott. 

Annons:

Det var i slutet på oktober förra året som polisen ryckte ut efter larm om trafikolycka. Det fanns ingen krock. Däremot, längre fram på väg 34, hittade man en kvinna sovande i en bil med mängder av vapen. 

När det gäller pistolen så menar hon att hon har hittat den i en öde byggnad och menar att det är någon som placerat vapnet i hennes väska utan hennes vetskap. När det gäller Tasern, elchockvapnet, så menar hon att hon bara transporterat vapnet för att senare överlämna det till ägaren, det är också oklart vem ägaren i så fall skulle vara. 

Greps med fyra knivar

När polis grep kvinnan så hade hon dubbla kläder, någon form av arbetsoverall över de andra kläderna. Vid en mer noggrann visitation så hittade polisen sammanlagt fyra knivar på henne. Hon erkänner att hon bar på knivarna men menar att det var befogat.

Hon döms också för stöld, hon ska enligt domen ha stulit bland annat fiskeutrustning, tv, gräsklippare och tält från Fliseryds sportfiskeklubb. Det till ett uppskattat värde på cirka 70 000 kronor. 

Kvinnan är också skyldig till ringa narkotikabrott. Hon erkänner att hon tagit amfetamin men vet inte hur hon fick i sig tramadol.

Kvinnan är skriven i Högsby kommun.

 

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagensvastervik.se

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt