Åhmans är till salu. Den anrika restaurangens ägare vill satsa på något nytt. Foto: Anders Sjögren
Beslutet att sälja har inte varit lätt att fatta för ägaren Niclas Åhman, menar ansvarige mäklaren Mikael Rehnman.
– Det har inte varit självklart för honom och det är med viss vånda och beslutsångest som han fattat beslutet vet jag som haft kontakt med honom, säger Rehnman.
Bakgrunden till beslutet är att Niclas Åhman vill satsa på sitt andra företag som han skött vid sidan av under några år, Åhmans drycker AB.
– Så är det. Han har bestämt sig för att gå vidare med annat i livet. Och min erfarenhet är att om man har en bra verksamhet som är lönsam och bra på alla sätt och vis så kommer man till en punkt att man vill göra annat. Det behöver inte vara något konstigt.
Ingen brådska med försäljningen
Någon brådska med försäljningen är det dock inte, menar Rehnman. Viktigt för säljaren är att rätt köpare tar vid.
– Att sälja ett företag brukar ta lång tid, minst ett år. Vi har förlängt tiden och pratar nu om en tvåårsperiod. Det tycker säljaren är en bra tid. Det är ingen som helst brådska med försäljningen. Vi vill ha rätt köpare, annars driver han det vidare. Det är inget som står och faller med försäljningen.
Vad tror du om intresset?
– Vi har haft lite förfrågningar redan och det kommer hela tiden frågor så jag tror att det kommer finnas ett intresse, absolut. Sedan är det många parametrar som ska stämma och det krävs både lite kunskap, och framför allt kapital. Så vi tror att det kommer att ta tid. Men hittar vi någon som är väldigt intresserad och som känns rätt så går vi vidare. Men säljaren är inte tvungen att sälja. Det är ett välskött och lönsamt företag så det är ingen panik, säger Mikael Rehnman.
Niclas Åhman avböjer att kommentera försäljningen ytterligare i nuläget.