Annons:

Kommunalrådet om Tribbhultsdomen – ”Det gör mig ledsen och bedrövad”

Dan Nilsson (S) är besviken efter domen från Mark- och miljödomstolen. "Det jag får ont i magen för nu är de som bor runtomkring de planerade verksplaceringarna." säger han. Foto: Arkivbild

Kommunalrådet om Tribbhultsdomen – ”Det gör mig ledsen och bedrövad”

I onsdags slog Mark- och miljödomstolen i Växjö fast att det veto som kommunen lagt in gällande vindkraftsetableringen i Tribbhult inte gäller. Domstolen beslutar även att gå vindkraftsbolaget Statkraft Vind AB delvis till mötes och ger tillstånd för ytterligare sex verk, utöver de 16 som tidigare godkänts. 

Annons:

Enligt kommunstyrelsens ordförande Dan Nilsson (S) var domen inte väntad från kommunens håll.

– Jag blir lite förvånad och besviken. Det var en delseger för oss när vi tog beslutet om veto och när vi klarade av överklagan i förvaltningsrätten. Det jag får ont i magen för nu är de som bor runtomkring de planerade verksplaceringarna. Det gör mig ledsen och bedrövad. De mår inte bra mitt i det här alls. 

Hur agerar kommunen nu? 

– Jag tänker att vi ska överklaga det här, ingen tvekan om det. Jag har ingen expertis här, så jag vet inte hur det kan gå, det får Mark- och miljööverdomstolen avgöra. Men jag känner att vi har en skyldighet både gentemot Kommunfullmäktige som fattade det här beslutet, och gentemot de kommuninvånare som berörs. 

Här finns vår tidigare artikel om domen att läsa.

Annons:

Johanna Karlsson

johanna.karlsson@dagensvastervik.se

070 818 84 77

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt