Annons:

  • Han blev vald till nytt oppositionsråd – Dan Nilsson har lämnat alla uppdrag

    Dan Nilsson har nu lämnat alla sina politiska uppdrag i kommunen. Foto: Pressbild

  • Han blev vald till nytt oppositionsråd – Dan Nilsson har lämnat alla uppdrag

    Marcus Fridlund ersätter honom och blir nytt oppositionsråd. Foto: Arkivbild

Han blev vald till nytt oppositionsråd – Dan Nilsson har lämnat alla uppdrag

När kommunfullmäktige höll sitt sammanträde i Odensvi tidigare i veckan stod det helt klart att Dan Nilsson lämnar samtliga sina politiska uppdrag. Marcus Fridlund (S) blev samtidigt vald att ersätta honom. 

Annons:

Det var den 27 april i år som Dagens Västervik kunde avslöja att oppositionsrådet Dan Nilsson tänkte lämna politiken helt. Han berättade då för vår tidning att han inom kort skulle hoppa av samtliga sina poster i kommunen. 

– Det kommer bli skönt. Jag har givetvis kvar mitt samhällsintresse, men 20 år är ganska lång tid tycker jag. Det har varit helt fantastiskt att kunna arbeta på det här viset i den kommun man är född och älskar av hela sitt hjärta. Det kommer bli tomt också, något annat hade varit konstigt. Men det känns som det är dags att komma vidare nu och hitta sig själv på något sätt, och vara mer närvarande i familjen, sa han bland annat i intervjun. 

Att det skulle bli Marcus Fridlund stod klart redan tidigare i maj och i samband med kommunfullmäktiges möte, som hölls i Odensvi den här gången, blev han vald till nytt oppositionsråd i kommunen. Marcus Fridlund tar över samtliga Dan Nilssons politiska uppdrag och kommer lämna sin post som andre vice ordförande i barn- och utbildningsnämnden den 20 juni.

Marcus Fridlund fick applåder från församlingen efter utnämningen.

– Vanligtvis avtackar vi oppositionsrådet, men Dan hade förhinder så vi kommer ha en särskild avtackning för honom, sa fullmäktiges ordförande Elin Sjölander Landerdahl (M). 

Dessutom lämnade Torsten Andersson (SD) uppdraget som ersättare i miljö- och byggnadsnämnden och hans plats tas av Börje Nordström (SD). Mikael Sandberg (S) lämnar också uppdraget som ersättare i kommunfullmäktige.

HÄR kan du läsa intervjun med Dan Nilsson. HÄR kan du läsa en intervju med Marcus Fridlund om det nya uppdraget. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt