Annons:

Trött på parkeringskaoset - vill se rondeller på Ljunghedsvägen

En person har skickat in ett e-förslag om att bygga rondeller på Ljunghedens handelscentrum. Foto: Pressbild, Transportstyrelsen

Trött på parkeringskaoset - vill se rondeller på Ljunghedsvägen

En privatperson har skickat in ett E-förslag till kommunen om att bygga rondeller längst med Ljunghedsvägen mitt på Ljunghedens handelscentrum. Enligt förslaget skulle rondeller få trafiken att flyta bättre när bilar ska in till parkeringarna på båda sidor om vägen.

Annons:

”Bilvägen längs Ljunghedsgatan är väldigt smal och det är svårt att köra ut ur parkeringszonerna. Det borde finnas rondeller vid varje korsning längs med Ljunghedsgatan för att underlätta för bilister att få en flytande trafik in och ut ur varje parkeringszon”, skriver förslagsläggaren som menar att området idag är underdimensionerat för den biltrafik som sker där. 

”Onödig irritation över att bli ståendes med sin bil kan förebyggas med rondeller” avslutas förslaget. 

E-förslag kan skickas in till politiken via kommunens hemsida. Vem som helst får skicka in ett förslag, och förslagen finns att läsa och rösta på i nittio dagar på hemsidan. De förslag som får 20 signaturer eller mer kommer att behandlas av politiker, och förslagsställaren får ett svar.

Annons:

Johanna Karlsson

johanna.karlsson@dagensvastervik.se

070 818 84 77

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt