Annons:

Ulrica Messing lämnar efter tolv år som ordförande för Astrid Lindgrens Värld. Foto: Pressbild

Astrid Lindgrens Världs ordförande lämnar uppdraget – här är orsaken

Astrid Lindgrens Världs ordförande, Ulrica Messing, lämnar uppdraget hon har haft sedan 2010. Ny ordförande blir istället Astrid Lindgrens barnbarn Nils Nyman.

Annons:

2008 valdes Ulrica Messing, som tidigare varit bland annat minister i regeringen Persson, in i Astrid Lindgrens Världs styrelse. Två år senare valdes hon till styrelseordförande.

Nu, efter 14 år i styrelsen och tolv år som ordförande, har Ulrica Messing beslutat sig för att lämna styrelsen.

– Det har varit ett fantastiskt förtroende och ett mycket roligt uppdrag att få arbeta med att förvalta Astrid Lindgrens verk genom temaparken Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby. Den utveckling som parken har gjort de senaste 10–12 åren hade inte varit möjligt utan Astrid Lindgren Förvaltning AB som ägare och jag vill tacka för förtroendet ägarna visat mig och för möjligheterna de gett oss i styrelsen. Astrid Lindgrens värld gör Vimmerby till en viktig resedestination, säger Ulrica Messing i ett pressmeddelande.

Barnbarn tar över

Strax efter att hon utsetts till ordförande uttryckte hon sin spända förväntan inför att få vara med och utveckla Astrid Lindgrens Värld som destination och besöksplats. Under Messings år som ordförande har ett stort antal miljöer tillkommit och antalet gäster har ökat från cirka 400 000 till 500 000. Antalet gästnätter har ökat från 16 000 till 22 000 och bolagets omsättning har fördubblats från 125 miljoner till 250 miljoner.

– Nu har jag gått in i en operativ tjänst som landshövding i Blekinge och ska lägga mitt fokus på det nya uppdraget och därför är det naturligt för mig att lämna stafettpinnen vidare. Jag vill önska styrelsen, vd och all personal varmt lycka till framåt, säger Ulrica Messing.

Ny ordförande i styrelsen blir nu Astrid Lindgrens barnbarn Nils Nyman från moderbolaget Astrid Lindgren Förvaltning AB. 

– Ulrica har varit en fantastisk tillgång för bolaget och vi är mycket tacksamma för hennes storartade insatser under sina år i bolagets styrelse. Vi har dock full förståelse för att hennes uppdrag som landshövding måste få ha prioritet och vi önskar henne all framgång i detta, säger Nils Nyman.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt