Annons:

Klubbrock gör comeback med nostalgisk musikfest – kultband på scenen

Stig Forslund och Lennart Brewitz grundade Klubbrock för 30 år sedan. I augusti återuppstår rockklubben för en kväll. Foto: Privat

Klubbrock gör comeback med nostalgisk musikfest – kultband på scenen

För 30 år sedan var Lennart Brewitz och Stig Forslund med och startade föreningen Klubbrock som under många år arrangerade konserter och events i Västervik. Klubbrock är sedan en tid tillbaka nedlagt, men under våren föddes tanken på att anordna en sista grej, och nu står det klart – Klubbrock återuppstår för en kväll och 20 Augusti blir det nostalgisk musikfest i Gamleby folkpark med bland annat kultbandet Nynningen. 

Annons:

– Vi börjar bli gråhåriga nu, och vi vill göra en sista grej med Klubbrock, förklarar Lennart Brewitz. 

Kvällen blir nostalgisk med tillbakablickande till 60- och 70-talets progg, pop och rock, och arrangörerna hoppas locka både dem som var med när det begav sig och yngre som vill uppleva musiken och den speciella stämningen 

Huvudnummer för kvällen är kultförklarade proggbandet Nynningen. Dessutom kommer hyllningsbandet till The Beatles -  BeatUs som består av medlemmar från Robert Wells kompband. Även lokala bandet Waggarns från Gamleby uppträder. 

– Tillsammans firar vi 120-årsjubileum. Vi startade för 30 år sedan, Beatles har 60-årsjubileum i år och Waggarns firade 30 förra året, säger Lennart Brewitz. 

I Skyttepaviljongen som angränsar till folkparken kommer en utställning med bilder från Klubbrocktiden att finnas.

Arrangemanget är ett samarbete mellan Klubbrock, Gamleby Folkpark och Gamleby Intresseförening. 

Annons:

Johanna Karlsson

johanna.karlsson@dagensvastervik.se

070 818 84 77

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt