Annons:

Hotellet tar till ny metod för att hitta personal – 10 000 i hittelön till den som ger tips

Stina Porsgaard tar till en ovanlig metod för att hitta personal till hotellet. Foto: Arkivbild

Hotellet tar till ny metod för att hitta personal – 10 000 i hittelön till den som ger tips

Det kan vara knepigt att hitta rätt folk att anställa. På Stadshotellet i Västervik börjar det bli ont om tid att hitta folk till säsongen, och därför har hotellet tänkt till och tagit till en lite annorlunda metod för att engagera folk i jakten på kökspersonal. 

Annons:

– Det är ganska kort tid kvar tills säsongen börjar, och vi har och har haft några ur personalen som kommer att sluta hos oss. Vi ser, och har hört från andra i branschen att det är svårt att hitta personal, så vi tänker att vi försöker med en okonventionell metod, säger hotellets vd Stina Porsgaard. 

Den som kan ge ett tips som leder till en anställning av antingen en kock, en souschef eller serverande sommelier får en hittelön på 10 000 kronor av hotellet. 

Lockade med hotellövernattning - hittade personal

För några år sedan gjorde hotellet en liknande satsning. Då kunde den som gav tips som ledde till anställning av en kock få avnjuta en hotellövernattning, och satsningen fungerade. Nu hoppas man att den här metoden ger utdelning också. 

– Man måste vara kock sedan tidigare. Utbildad och ha erfarenhet. Vi söker en bra kock som är självgående och kan arbeta ordentligt från start. Och så en servitör eller servitris med vinkunskaper. Man ska kunna själva yrket, men även ha dryckeskunskaperna. 

Nu hoppas Stina Porsgaard att ryktet om hittelönen sprider sig och att Västervikarna hjälper till att fundera över vem som skulle passa för jobbet. 

– Många av era läsare är faktiskt våra kunder och gäster, och jag tror att väldigt många är lojala mot oss och känner att de kanske vill hjälpa till, avslutar Stina. 

Annons:

Johanna Karlsson

johanna.karlsson@dagensvastervik.se

070 818 84 77

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt