Annons:

Stora områden har sökts av – ingen sökinsats på midsommarafton

Johanna Hedlund ger sin syn på sökinsats dag två. Foto: Lotta Madestam

Stora områden har sökts av – ingen sökinsats på midsommarafton

Missing Peoples arbete med att söka efter försvunna Agneta, 60, i trakterna kring Björksebo mellan Vimmerby och Vena fortsätter. 
– Sökinsatsen under torsdagen har varit bra, säger Johanna Hedlund, operativ chef för sökinsatsen. 

Annons:

Intresset har inte varit lika stort som under onsdagen då många begav sig till Björksebo för att hjälpa till i sökandet efter Agneta, 60, som har varit försvunnen sedan i tisdags.

– Lite mindre folk i dag än vad det var i går. Det var väntat med tanke på att det är midsommarafton i morgon och att många åker iväg. Vi har haft ett hundratal sökare. Det har gått bra och vi har täckt av en hel del områden, inte lika mycket som i går men den totala insatsen är väldigt bra för två dagar. Jag är nöjd med sökinsatsen, säger Johanna Hedlund. 

Var har ni sökt i för områden?

– Med tanke på att vi har vårt utgångsläge vid badplatsen vid Hemsjön så har vi sökt i omgivningarna och jobbat oss utåt, både norrut en bra bit och söderut en väldigt bra bit. Vi har kommit rätt så långt. Det finns områden som vi haft mer noggranna sök på och vi har omfördelat resurserna lite grann. Vi har haft hund som har varit ute och sökt, drönare som har varit uppe i luften, båt ute på sjön och fotpatruller. Vi har använt väldigt många resurser. 

Ingen insats i morgon

Det kommer inte anordnas någon sökinsats under midsommarafton. 

– Det är midsommar och jag tror inte att vi lyckas få ihop så mycket sökare, tyvärr. Det är mycket arbete bakom en sökinsats, då känns det lite dumt att dra igång en insats om man bara får ihop ett tiotal sökare. 

Vad kan du berätta om kommande sökinsatser?

– Det får vi sätta oss med och planera. Vi måste se vilka resurser vi har tillgängliga och utvärdera hur vi tror att det kommer se ut under de närmaste dagarna. Vi vill även kolla igenom de spår som vi har efter våra sökare då vi har följt alla på GPS. Vill kolla vilka sökområden vi har att prioritera framöver och ta hit andra resurser. Vi måste utvärdera situationen innan vi kan ta några beslut inför helgen.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt