Sammanställning av livsmedelsinspektörernas bilder. Foto: Västerviks kommun.
Under sommaren utförde miljö- och byggnadskontoret en livsmedelskontroll på Tättö havskrog i Loftahammar. Kontrollen var i form av ett oanmält kontrollbesök och kommunens livsmedelsinspektörer uppmärksammade flera brister.
Enligt rapporten var livsmedelslokalen i ett oacceptabelt smutsigt skick. Golv i både köksutrymme, diskrum, förrådsutrymme och kylrum var belagt av gammal smuts. Även väggar i köksutrymmet, diskrum, hyllplan, arbetsbänkar och lysknappar var smutsiga.
“Utöver gammal flottig smuts fanns det även matrester på både golv och hyllplan”, skriver kommunens livsmedelsinspektörer i rapporten.
Temperatur och nedkylning
Vid inspektionen framkom även information om att upptining av exempelvis köttfärs sker okontrollerat i rumstemperatur under natten. Kommunens livsmedelsinspektörer skriver även att nedkylning av tillagade livsmedel sker i rumstemperatur under dagen.
Bristerna åtgärdade
Peter, som sitter med i restaurangens styrelse, berättar att bristerna har åtgärdats. Han berättar även att livsmedelsinspektörerna gjort ett ytterligare besök under dagen.
– De har varit ute här i dag och godkänt allting, säger han till tidningen.