Annons:

SVT gör ny julsatsning med Astrid Lindgren. Den ska ha premiär på julafton 2023. Foto: MostPhotos

SVT gör ny julsatsning med Astrid Lindgren – får premiär på julafton

SVT kommer göra en ny tv-satsning baserad på Astrid Lindgrens verk. Premiären blir på julafton 2023 och kanske får Kalle Anka hård konkurrens. 
– Ambitionen är att skapa en fin julaftonstradition för alla generationer, säger Hanna Stjärne, vd på SVT, om ”Jul med Astrid Lindgren”. 

Annons:

SVT bekräftar nu i ett pressmeddelande att man satsar på ett helt nytt tv-program, som ska innehålla en timme med berättelser baserade på verk av Astrid Lindgren.

Programsatsningen heter "Jul med Astrid Lindgren" och har premiär på julafton 2023. I programmet ska nyproducerade animationer blandas med både arkivbilder och klipp.

– Det känns fantastiskt att kunna lyfta fram Astrid Lindgrens stämningsfulla berättelser. Ambitionen är att skapa en fin julaftonstradition för alla generationer. Vi kan så klart inte bestämma på förhand om det blir en klassiker, det avgör publiken, men det är vad vi hoppas, säger Hanna Stjärne, vd på SVT, i en kommentar. 

Arkivmaterial från Pippi

Planen är att premiären av "Jul med Astrid Lindgren" ska innehålla novellen "Lustig-Gök" där animationer blandas med levande gestaltning. Nyproducerade animationer av "Emil och snöbollskriget", "Nils Karlsson-Pyssling", "Kajsa Kavat" och "Räven och tomten". 

Arkivmaterial från "Pippi Långstrump" och "Vi på Saltkråkan" ingår också. 

"Jul med Astrid Lindgren" är ett samarbete med SVT, Astrid Lindgren Aktiebolag och Qvisten Animation AS. SVT lovar dock att satsningen inte ska ersätta Kalle Anka.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt