Annons:

  • Astrid Lindgrens Värld gör en storsatsning och Villa Linnéa ska stå klar säsongen 2024. Det är inte beslutat det kommer se ut exakt så här. Foto: Astrid Lindgrens Värld

  • Så här kan Bysalen komma att se ut. Notera att det står fel namn i bilden.

ALV BYGGER HELT NY RESTAURANG – SÅ KAN DET KOMMA ATT SE UT

Astrid Lindgrens Värld investerar 140 miljoner kronor i en stor restaurangsatsning. En helt ny restaurang ska stå klar 2024. Här kan du se hur det kan komma att se ut.

Annons:

Astrid Lindgrens Värld tycks aldrig upphöra med nya satsningar. Nu är man på gång med en ny jätteinvestering på restaurangsidan. 

– Den stora satsningen framöver är den nya restaurangen som kommer kombineras för möten och konferens under icke-säsong, säger Joacim Johansson, vd på Astrid Lindgrens Värld.

Totalt rör det sig om en investering på 140 miljoner kronor över två år som också innehåller byggnation av nytt centrallager. Det tidigare centrallagret har varit placerat vid infarten till parken, men kommer att flyttas till ytan mellan teaterpersonalbyggnaden och VEMAB. Restaurangsatsningen är uppdelad i två olika delar, där den ena delen ska stå klar till nästa säsong.

– Satsningen på Bysalen är etapp ett och kommer stå klar under 2023. Där är tanken att känslan ska vara av ett gammalt Folkets hus eller en bygdegård. Placering blir där bokhandel och tidigare bakomutrymmen var.

Största möteslokalen i stan

Under hösten 2023 kommer gamla Majkens restaurangdel rivas. Den kommer dock vara kvar under nästa säsong.

– Under hösten nästa år bygger vi helt nytt i två plan där tidigare Restaurang Majkens var placerad. På övervåningen blir det utrymme för möten och konferenser med platser för 200 personer. I bottenplan blir det en ny restaurang.

I restaurang Bysalen, där bokhandeln ligger i dag och som kommer stå klar til nästa säsong, kommer man kunna ha 500 sittande i biosittning eller 300 sittande i bankettsittning under dagar när parken är stängd.

– Då kommer vi få den största möteslokalen i stan, säger Joacim Johansson.

Villa Linnéa

Den nya restaurangen som placeras på exakt samma ställe som gamla Majkens kommer heta Villa Linnéa och väntas stå färdig till säsongen 2024.

– Vi hinner inte bygga båda restaurangerna samma år. Redan till 2023 i och med restaurang Bysalen kommer vi ha nästan 500 restaurangstolar som innebär en dubblering av kapaciteten jämfört mot tidigare. Båda restaurangerna kommer ha bakgårdar med grönytor, sittplatser, pergolas, solskydd och så vidare. Det blir riktigt fina uteplatser för att inta sin lunch, frukost eller middag. Det kommer vara det som ligger närmast vår boendeanläggning och vi ser mycket fram emot det här och är övertygade om att det kommer bli jättebra, säger Joacim Johansson.

Här ovan kan ni se bilder på hur det kan komma att se ut.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt