Annons:

Kommunala blomsterprakten delas ut – alla som vill får en knöl

– Det är roligt om växterna kan komma till glädje i någons trädgård i stället för att komposteras, säger Julia Johansson som arbetar som parkarbetare på Västerviks Miljö & Energi tillsammans med kollegan Susanne. Foto: Pressbild Västerviks kommun

Kommunala blomsterprakten delas ut – alla som vill får en knöl

Under sommaren har Västerviksbor kunnat njuta av blomsterprakt i kommunens många planteringar runt om i staden. När nu sommarblommorna blommat över och det är dags att se över planteringarna inför nästa säsong har kommunen beslutat att skänka bort årets dahliaknölar så de kommer till fortsatt glädje istället för att kasseras. 

Annons:

– Det är roligt om växterna kan komma till glädje i någons trädgård i stället för att komposteras, säger Julia Johansson, parkarbetare på Västerviks Miljö & Energi, i ett pressmeddelande från kommunen. 

Dahliaknölar som på hösten grävs upp och förvaras frostfritt under vintern kan planteras om kommande säsong och blomma igen. Sorten som nu delas ut är en kaktusdahlia och heter ”Dahlia Hybrida Collection Pink Spider”.

En knöl per hushåll

En dahliaknöl per hushåll delas ut till att börja med, och den som är intresserad av en knöl får hämta den i gatukontorets växthus på Kristinebergsgatan 20 i Västervik den 7:e oktober mellan klockan 12 och 15. 

”Det är först till kvarn som gäller, vi hoppas att så många som möjligt ska få med sig en Dahliaknöl hem till sin trädgård. Därför delar vi ut en knöl per hushåll till en början. Ta gärna med en påse att ta knölen i.” skriver kommunen. 

Annons:

Johanna Karlsson

johanna.karlsson@dagensvastervik.se

070 818 84 77

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt