Annons:

Ett e-förslag om en ny cykelväg från Målserum till Hermanstorp och Rödsle har inkommit till kommunen. Foto: Arkivbild

Förslag om cykelbana förbi rondellerna vid infarten – ”Känns osäkert att cykla”

I nuläget finns det en cykelled från centrala Västervik och ut till Målserum, men därifrån får cyklister samsas med bilister på vägen. En cykelled som fortsätter förbi Hermanstorp och till Rödsle skulle göra vägen säkrare för cyklister, det menar en kommuninvånare som skickat in ett e-förslag om detta till kommunen. 

Annons:

Ett e-förslag om en ny cykelväg för att förenkla för cyklister att ta sig till och från centrala Västervik från Hermanstorp och Rödsle har inkommit till kommunen. 

Förslagsställaren önskar att cykelbanan från centrum ska fortsätta även efter Målserum, vidare ut till Hermanstorp och Rödsle. 

”Det är mycket trafik och känns osäkert att cykla den sträckan där all in- och utfart till stan sker. Det finns ingen annan väg att välja.” skriver hen. 

Finns cykelväg från Hermanstorp till Almvik

Från Hermanstorp finns en fungerande cykelbana ända till Almvik, skriver förslagsställaren. Därmed skulle en cykelväg från Målserum till Hermanstorp binda samman cykelleden och minska trafikfaran för cyklister. 

I skrivande stund har förslaget redan 55 röster, vilket tyder på ett stort stöd bland invånarna. Förslag med fler än 20 röster kommer att tas vidare till ansvariga politiker.

Annons:

Johanna Karlsson

johanna.karlsson@dagensvastervik.se

070 818 84 77

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt